Egy japán család 34 éve családtagként kezel egy krokodilt, sétáltatják és babusgatják „Kajmán urat”

2020. december 17. – 15:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vannak, akik soha semmi pénzért nem merészkednének egy krokodil közelébe, de a japán Nobumitsu Murabayashi és családja nem ilyen, ők ugyanis 34 éve osztják meg az otthonukat egy krokodillal, írja az Odditycentral.

A Kure városában élő 65 éves Nobumitsu Murabayashi azért vette meg annak idején a krokodilt egy állatkereskedésben, mert a kisfia nagyon szeretett volna egy ilyen állatot, könyörgött az apjának, hogy vegye meg. Akkor még nem gondolta, hogy a család részévé válik, és évtizedeken át velük él majd.

Az állatot Kajmán úrnak (Kajmán-szán) nevezték el, hiszen egy 45 kilós kajmánról van szó (a kajmánfélék alcsaládja az aligátorfélék családjába és a krokodilok osztályába tartozik).

Kajmán úr 34 éve családtag Forrás: YouTube
Kajmán úr 34 éve családtag Forrás: YouTube

Időnként lovagolnak is rajta

A család szerint Kajmán úr rendkívül szelíd, nem bántana senkit, annyira jámbor, hogy még a kisgyerekek is meg tudják simogatni, sőt időnként lovagolnak is rajta. Ott él velük a családi házukban, időnként meg is sétáltatják.

A férfi néha még a hüllő fogát is megmossa. „A feleségemnek egyre jobban elege van belőlem, úgyhogy én inkább Kajmán úrral töltöm a napjaimat” – vallotta be Nobumitsu Murabayashi.

Kajmán úr kényelmes életet él Forrás: YouTube
Kajmán úr kényelmes életet él Forrás: YouTube

Élt a lehetőséggel

Kajmán úr szabadon kódoroghat a lakásban, ha kedve tartja, a saját fürdőkádjában hűsöl. Nagyon szeret a gazdájával sétálni, különösen, ha útba ejtik a közeli szökőkutakat, amelyekben szívesen megmártózik.

Nobumitsu Murabayashi külön engedélyt kapott a helyi hatóságoktól, így legálisan sétáltathatja a hüllőt. Ebben a videóban bepillantást nyerhetünk Kajmán úr nem éppen unalmas életébe:

Az idilli történetet némileg beárnyékolja, hogy Nobumitsu Murabayashi elismerte, Kajmán úr korábban megharapta a férfi fiát, amikor az kicsi volt, de hangsúlyozta, ilyen csak egyetlenegyszer történt.

A férfi azt mondta, adott még egy esélyt Kajmán úrnak, aki élt a lehetőséggel, és ma már annyira meg lehet benne bízni, hogy nyugodtan oda lehet engedni köré a gyerekeket is.

Nem egyedüli eset

Nem egyedülálló történetről van szó, a thaiföldi Kanathip Nathip több mint 20 éve osztja meg otthonát egy krokodillal, ez az indonéz család pedig egy Kajmán úrnál sokkal nagyobb, 200 kilós aligátort tart.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!