Egy 65 éves kínai kungfumester egy 40 kilós faoszloppal püföli azt a bizonyos testrészét, és köszöni, jól van

2020. december 16. – 18:54

Másolás

Vágólapra másolva

Senkinek nem javasoljuk otthoni kipróbálásra azt a több mint 300 éves technikát, amivel egy 65 éves kínai kungfumester edzi magát. Wang Liutai ugyanis egy két méter hosszú, 40 kilós, fém végű faoszloppal üti az ágyékát, írja az Odditycentral.

A mester a Juntun faluban lévő kínai harcművészeti múzeum kurátora, emellett végzi kungfumesteri teendőit, ráadásul a harcművészet egy eléggé ritka ágára, a főként Juntunban alkalmazott úgynevezett „vaságyék” technikára specializálódott.

Ötven éve gyakorol ezzel a módszerrel, amely nemcsak annyiból áll, hogy a hatalmas doronggal üti magát, hanem eközben nélkülözhetetlen a qigong nevű légzési technika alkalmazása is. A South China Morning Post hongkongi újság videójában maga a mester is megszólal:

Wang Liutai azt állítja, ha valaki helyesen végzi ezt a sajátos edzéstechnikát, akkor nem ártalmas, és nem befolyásolja a termékenységet sem, amit egyébként némi ösztönös kétkedés mellett el lehet hinni a mesternek, hiszen ő maga két gyermek édesapja.

A vaságyék a legdurvább

Ez a technika egyébként csak az egyike a juntuni fájdalomtűrő technikáknak, ugyanis a vaságyékhoz hasonlóan létezik vastorok, vasfej, vashát és vasmell gyakorlat is, de mind közül a vaságyék a legdurvább, ezt összesen öt ember alkalmazza a környéken.

Különösen látványos az a lengő rönk, amivel a mester és a tanítványai akár egyedül is tudnak gyakorolni. Ha belengetik, saját magukat tudják ágyékon ütni, akár több százszor is. A rönkös technológia kifejlesztése előtt egyébként egymást ütötték és rúgták ágyékon, de időnként botokat és köveket is alkalmaztak.

Nem jelenti a herék visszahúzását

Wang Liutai szerint a vaságyékot csak felnőttek gyakorolhatják, gyerekek nem, és csakis egy mester útmutatásai mentén lehet végezni, csak ők ismerik ugyanis a megfelelő praktikákat és ősi titkokat. Az ilyen típusú edzésprogram megfelelő ismeretek nélküli kipróbálása súlyos sérüléseket eredményezhet, amelyek egész életen át tartó negatív következményekkel, akár a reproduktív szervek károsodásával és meddőséggel is járhatnak – hangsúlyozta a mester.

Wang Liutai a félreértések elkerülése érdekében tisztázta: a vaságyék nem jelenti a herék visszahúzását a hasüregbe a fájdalom enyhítése érdekében, hanem a qigong légzés segítségével tulajdonképpen megkeményíti az érzékeny szerveket.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!