Az utolsó Indiana Jones-filmben is Harrison Ford lesz a főszereplő

2020. december 11. – 11:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Harrison Ford egy utolsó, ötödik filmben is eljátssza Indiana Jonest. A Disney-filmet, amelynek főszereplője a 78 éves színész lesz, James Mangold rendezi.

A Disney magyar idő szerint péntek hajnalban jelentett be egy sereg új sorozatot és filmet, többek közt azt is, hogy leforgatják az utolsó, ötödik Indiana Jones-filmet. A 2022 júliusában bemutatandó film főszerepét most is Harrison Ford kapja.

Ford egy 2013-ban adott interjújában arról beszélt, hogy szívesen visszatérne a kalandor történészprofesszor szerepében. „Láttuk, ahogy a karakter az idők során fejlődött, és tökéletesen helyénvaló, hogy egy nagyszerű filmben visszatérjen” – mondta akkor Ford, aki szerint Indiana Jonesnak nem kell feltétlenül annyira akcióorientáltnak lennie.

Harrison Ford az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmbenFotó: Murray Close/Getty Images
Harrison Ford az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben
Fotó: Murray Close/Getty Images

„Számomra az volt érdekes a karakterben, hogy volt bátorsága, esze, intelligenciája, és ha ijesztő helyzetbe is került, mindig sikerült túlélnie. Ezt el tudom játszani” – mondta.

A film producere, Frank Marshall a közelmúltban szintén arról beszélt, hogy nem akarják más színésszel helyettesíteni Fordot. „Készül a forgatókönyv. Csak egy Indiana Jones lesz, és az Harrison Ford.”

A filmsztár 1981-ben, az India Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben játszotta először Indyt, majd az Indiana Jones és a végzet temploma (1984), az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989) és a 2008-ban bemutatott Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmben is ő alakította a hőst.

(MTI, BBC)

A Telex friss híreit itt találja >>>