A világ legnagyobb hírügynöksége Orbán Viktor fotójával illusztrálta Ludovic Orban román miniszterelnök lemondását

2020. december 07. – 20:51

Másolás

Vágólapra másolva

A választásokon elszenvedett vereség után hétfőn kora este lemondott posztjáról Ludovic Orban román miniszterelnök. A hírt természetesen az összes komolyabb hírügynökség, és a nyomukban a teljes világsajtó megírta. A legnagyobb nemzetközi hírügynökségnél, a Reutersnél azonban porszem csúszott a gépezetbe, a hír ugyanis Orbán Viktor fotójával illusztrálva jelent meg, és azzal is szerepelt a friss hírek között, nagyjából 20 percig. Érdekesség, hogy maga a fotó képaláírása stimmelt a tartalmához, vagyis Orbán Viktorról szólt.

A kínos hibát ugyan javították, de azok az oldalak, amelyek nagyon gyorsan (vagy automatizáltan) vették át a Reuters hírét, vitték magukkal a rossz fotót is. Így Orbán Viktor képével szerepel most is Ludovic Orban lemondása például a Yahoo News felületén.

Nem ez volt az egyetlen román-magyar keveredés mostanában, múlt héten a Barcelona focicsapatának hivatalos Twitterén jelent meg, hogy a csapat elindult a Fradi elleni BL-meccsre Bukarestbe.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!