Az egyik legnagyobb játékkiadó beperelte a Netflixet

2020. december 6. – 17:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik legnagyobb videojáték-kiadó, az Activision Blizzard bepereli a Netflixet, amiért az átcsábított magához egy pénzügyi vezetőt. Az illető Spencer Neumann, és 2019 elején, alig másfél év után távozott az Activisiontől, viszont ott elég magas beosztásban volt, CFO-ként (amolyan pénzügyi alelnök). A munkaszerződése idén áprilisban járt volna le.

Az Activision szerint a Netflix kifejezetten bátorította Neumannt a szerződésszegésre, és pénzügyi segítséget is felajánlott, amennyiben volt munkahelyén kötbért kell fizetnie. A videojátékos óriás tisztességtelen piaci magatartást nehezményez, kártérítést követel, és azt szeretné, hogy a bíróság szólítsa fel a Netflixet az ilyen fejvadászakciók befejezésére. Emellett sérelmezi, hogy a Netflix elkezdett a videojátékos piacon is terjeszkedni, ami pláne tisztességtelenné teszi Neumann leigazolását – legalábbis az Activision szerint, a beadvány teljes szövege itt olvasható.

Az utóbbi vád elég komolytalan, mert a Netflix a saját sorozatai alapján készített eddig két játékot (The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics, Stranger Things: The Game), és mindkettő kis költségvetésű aprólék, nem is említhetők egy lapon például az Activision szuperprodukciójával, a Call of Duty sorozattal. Neumann távozása pedig önmagában azért érdekes, mert egy elég turbulens időszakban történt, 2018 végén/2019 elején, amikor lelépett a Blizzard elnöke, szerződést bontott a cég egyik legfontosabb fejlesztője, a Bungie, és a cég több száz alkalmazottat bocsátott el. A per legizgalmasabb része – amennyiben nem születik egyezség – vélhetően az lesz, amikor a tárgyaláson kiderülnek üzleti titkok, mint ahogy az például akkor történt, amikor tíz évvel ezelőtt az Activision az Electronic Artsot perelte be.

>>A Telex legfrissebb cikkeit itt találja.<<

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!