Mostantól Németországban hivatalosan is zenésznek számít a DJ

2020. október 30. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Német Szövetségi Pénzügyi Bíróság úgy döntött, hogy a techno vagy a house hivatalosan is zenének számít, a DJ-k pedig hivatalosan is zenésznek. A Nighttime.org írja, hogy ez azt jelenti, hogy a technokluboknak a jövőben 19% helyett csak 7% adót kell befizetniük minden belépő után.

A németeknél ugyanis úgy határozták meg eddig, hogy mekkora adót kell fizetni egy zenei esemény belépője után, hogy az átlag vendég kifejezetten a zene miatt ment egy eseményre, vagy az csak amolyan mellékes programnak számít az esetében. Mostantól az elektronikus zenei bulikat is úgy kezelik, mintha koncertek lennének, mégha azokat akár heti rendszerességgel is tartják.

Ezen kívül mostantól hangszernek minősülnek a keverők és a lemezjátszók (CD, vinyl, vagy bármi digitális) is. Eddig ezek azért számítottak más kategóriának, mert a DJ-k mások zenéit játszották, és ezt nem találták koncertszerűnek, azonban az éjszakai élet lobbistái elérték, hogy figyelembe vegyék, rengeteg DJ lemezjátszón mutatja be másoké mellett a saját számait is, így ezek a fellépések is koncertnek minősülnek.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!