A Lali király című dallal indult a Retro Rádió reggeli adása, Boros Lajosra emlékezve

2024. augusztus 9. – 07:41

A Lali király című dallal indult a Retro Rádió reggeli adása, Boros Lajosra emlékezve
Fotó: RTL

Másolás

Vágólapra másolva

A Lali király című dallal kezdődött a Retro Rádió péntek reggeli műsora, a Bochkor, miután csütörtökön hosszas betegség után meghalt Boros Lajos, a reggeli rádiózás úttörője. „Piszok nehéz ez a reggel, piszok nehéz most megszólalni” – kezdte az adást Lovász László, a rádió reggeli műsorának egyik műsorvezetője, majd felolvasott pár hallgatói üzenetet, amik Boros Lajos csütörtöki halálhírére reagáltak.

Lovász után Voga János idézte fel emlékeit Boros Lajosról, azt mondta, nagyon kevés, ami megjelent róla. „Lajos polihisztor volt” – mondta Voga, aki évtizedeken át dolgozott együtt Boros Lajossal. Felidézte például azt is, hogy Boros színdarabokat is írt, Voga szerint egy csomó együttes neki köszönhette, hogy egyáltalán létezik. „Már megint előttünk jár” – mondta Voga, miután hosszan sorolta Boros Lajossal közös emlékeit.

Bochkor Gábor, a műsor állandó műsorvezetője nem volt ott a stúdióban, Lovász László azt mondta, előre tervezett programja miatt. Bochkor Gábor és Boros Lajos 1999 és 2009 között együtt vezette a Sláger Rádió népszerű reggeli műsorát, a Bumerángot. A Bochkor stábja pénteken reggel kitett egy 3 évvel ezelőtti videót, amin a korábbi Bumeráng egykori műsorvezetői, Boros Lajos, Bochkor Gábor és Voga János újra együtt vezetik a reggeli műsort, akkor már a Retrón. A Bochkor stábja ezzel búcsúzik Boros Lajostól:

Boros Lajos gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője csütörtökön halt meg hosszas betegség után, 77 éves volt. A Magyar Filmadatbázis honlapján elérhető életrajz szerint Boros Lajos 1947. április 12-én született Budapesten. A Kandó Kálmán Villamosipari Főiskolán diplomázott 1970-ben. 1972-ben a polbeat kategóriában mint gitáros-énekes megnyerte a Ki mit tud? című vetélkedőt.

1985 és 1990 között a Hungaroton popzenei főszerkesztőjeként dolgozott. 1989 és 1997 között a Danubius Rádió szerkesztő-műsorvezetője, 1991-ben pedig a BMG Hungary lemezkiadó marketingmenedzsere volt. 1999 és 2009 között a Sláger Rádió Bumeráng című műsorát vezette, 2010 és 2012 között a Neo FM, majd a Music FM reggeli műsorának frontembere volt. Boros Lajos 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést.

Boros Lajoson hat évvel ezelőtt szívműtétet hajtottak végre, az operáció után hetekre kómába esett. Hónapokig tartott a felépülése, újra kellett tanulnia járni. Később Lali király néven podcastot indított, és korábbi bumerángos társával, Voga Jánossal kibeszélős online műsort is készítettek. Később más társakkal, köztük Littvay Imrével, a 100 Folk Celsius zenekarvezetőjével készített beszélgetős műsort a YouTube-ra. Idén júniusban érkeztek hírek arról, hogy a nyugdíjasként is aktív Boros Lajos közösségi oldalain nem jelennek meg posztok. Boros Lajos 2022-ben az RTL Fókusz című műsorában nyilatkozott a betegségéről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!