Liza Minnellinek annyira nem tetszettek a róla szóló dokumentumfilmek, hogy inkább saját memoárt ad ki

2024. augusztus 7. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Liza Minnelli 2026 tavaszán kiadja saját memoárját, mert úgy gondolja, hogy az életéről eddig készített dokumentumfilmek „nem sikerültek jól” – írja a Guardian. Az 1972-es Kabaré sztárjának egyelőre cím nélküli emlékirata bevezeti majd az olvasót Minnelli karrierjébe, szerelmi életébe és a kábítószerekkel folytatott küzdelmébe is.

A 78 éves színésznő, énekes a People magazinnak elmondta: mióta gyerekként meg tudta fogni a ceruzát, arra kérik, hogy írjon könyveket a pályafutásáról. Minnelli filozófiája korábban az volt, hogy akkor osztja meg a történetét, ha már meghalt. A színésznő a lapnak azt is elárulta, egy szerencsétlen eseménysorozatnak kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy megváltoztassa a véleményét.

Ezek közé sorolt egy féligazságokkal megpakolt filmet és egy olyan minisorozatot, ami „egyszerűen nem volt jó.” Előbbivel valószínűleg a 2019-es Judy című filmre utalhatott, ami anyjáról, az Óz, a csodák csodájából ismert Judy Garlandról szól. Minnelli az életéről készített adaptációk kapcsán úgy fogalmazott,

„mindegyiket olyan emberek készítették, akik nem ismerték a családomat, és nem ismernek engem.”

Azt is hozzátette, hogy egyik este vacsora közben döntött úgy, hogy a saját sztoriját megosztja a rajongóival, mert annyi szeretetet kapott tőlük. A könyvet Michael Feinstein énekes, zongorista segítségével írja, akivel már 40 éve jóban van.

Liza Minnelli egyike azoknak, akik megnyerték az Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjak mindegyikét. A 78 éves színésznő Vincente Minnelli rendező és Judy Garland színésznő gyereke, akit a legtöbben az 1972-es Kabaréból és Martin Scorsese 1977-es New York, New York című musicaljéből ismerhetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!