Októberben mutatják be Till Attila alkoholizmusról szóló filmjét

2024. július 26. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Október 31-én fogják bemutatni Till Attila És mi van Tomival? című fimjét – olvasható a Mozinet Telexnek küldött közleményében.

Az ismert riporter, műsorvezető alkotásában Thuróczy Szabolcs az alkoholbeteg bábművészt, Sanyit alakítja, Polgár Tamás pedig a szintén alkoholbeteg Palit, aki liftszerelőként dolgozik. Sanyi és Pali együtt keresik haverjukat, Tomit, aki több anonim alkoholista gyűlést is kihagyott. Ez idő alatt próbálnak józanok maradni, ami nem könnyű egy olyan országban, ahol az ivás szinte mindennapos gyakorlat. A függősége miatt Sanyit öt éve elhagyta a felesége és a lánya, azóta új életet kezdett és nem iszik. Palinak azonban elég egy kis lökés, hogy újra a pohár fenekére nézzen.

Till Attila részben saját élményekből táplálkozó új filmje a mai Magyarország látlelete, kordokumentum és vitaalap. Az És mi van Tomival? betekintést enged a függők életébe, akik fontos támaszt tudnak nyújtani egymásnak a legnehezebb percekben. Tillának nem ez az első rendezése, 2016-ban jelent meg Tiszta szívvel c. filmje.

A film az Oscar-díjas Saul fia producerei gyártásában, magánfinanszírozásból készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!