Meghalt Martin Mull, Az ítélet: család sztárja

2024. június 29. – 21:30

Másolás

Vágólapra másolva

80 éves korában elhunyt Martin Mull, Az ítélet: család bénázó magánnyomozóját és a Két pasi – meg egy kicsi drogfüggő patikusát alakító színész, zenész, komikus. Családja közlése szerint Mull hősiesen küzdött egy hosszan tartó betegséggel.

A már említett két sorozat mellett Az alelnök, a Sabrina, a tiniboszorkány, és több más vígjáték-sorozat visszatérő szereplője volt, Az alelnökben betöltött szerepéért 2016-ban Emmy-díjra is jelölték, de majd' minden fontosabb sitcom-ban megfordult legalább egy epizód erejéig. Karrierjét viszont nem színészként és komikusként, hanem zenészként, dalszerzőként kezdte. Először már előadóknak és filmekhez írt zenét, a 70-es években aztán saját maga adta elő humoros, parodikus dalait, Bruce Springteen és Frank Zappa előzenekaraként is fellépett.

Lánya nekrológja szerint Mull arról volt ismert, hogy minden létező kreatív művészeti ágban kiemelkedően tehetséges volt, és hogy a 90-es években szerepelt a Red Roof Inn szállodalánc reklámjában. Mint írja, ezt apja nagyon viccesnek találná.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!