51 éves korában meghalt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze

2024. június 21. – 17:21

51 éves korában meghalt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze
Kiss Diána és Vadász Zsolt duettet énekel a Budavári Palotakoncert Találkozások című gálaestjének próbáján a fővárosi Oroszlános udvarban 2020. augusztus 7-én – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Másolás

Vágólapra másolva

51 éves korában meghalt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze – közölte a színház a Facebookon. Bejegyzésükben azt írták, kollégájuk gyors lefolyású betegség következtében péntek délután halt meg. „Fájdalmunkat szavakban kifejezni lehetetlen. Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés” – áll a posztban.

Az operetténekes Peller Károly egy fekete-fehér fotóval emlékezett meg művésztársáról az Instagramon.

Vadász Zsolt a pálya alapjait a Gór Nagy Mária Színitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában sajátította el. Operett-, opera- és musicalszerepeket egyaránt énekelt – olvasható az Operettszínház oldalán.

Első alakítása Ottokár szerepe volt az Operettvilág Együttes Cigánybáró előadásában. Ezután 1997-től 2001-ig az Egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol népszerű operettek és musicalek főszerepeit játszotta. 2000 és 2002 között a Debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, ahol az operettszerepek mellett az operával is megismerkedett. 2001-től a Budapesti Operettszínház művésze volt.

Rendszeresen volt vendégszereplő más hazai társulatok darabjaiban, emellett külföldön is turnézott. Énekelt New Yorkban, Chicagóban a Chicagói Szimfonikusokkal, Los Angelesben a Walt Disney Concert Hallban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Dubaiban, több európai országban, sőt még a Fülöp-szigeteken is. A magyar mellett játszott német, szlovák, cseh, olasz és orosz nyelven is. 2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!