Céline Dion korábban halálos mennyiségű dózisban szedett gyógyszereket a gyógyíthatatlan betegségére

2024. június 12. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

Celine Dion kanadai énekesnő elmondta, hogy életveszélyes gyógyszeradagokat szedett, hogy enyhítse az izomgörcsöket, hogy színpadra tudjon lépni – írja a Sky News.

Az 56 éves énekesnő arról beszélt, hogy diazepám hatóanyagú gyógyszert szedett, hogy el tudjon lazulni a teste, de valójában nem volt tisztában azzal, hogy ennek milyen következményei vannak. Mielőtt megkapta volna a stiff-person-szindróma diagnózisát, a zenész ráfüggött a gyógyszerre.

A diagnózisa óta adott első adásba kerülő interjújában Dion az NBC-nek elmondta, hogy egy idő után a teste hozzászokott a gyógyszerekhez, és 20 perc után újra érezte a tüneteket – ezért elkezdte emelni az adagját.

„Őszintén szólva nem tudtam, hogy ez meg is ölhet. Bevettem például egy fellépés előtt 20 milligramm váliumot, de mire elértem az öltözőmből a kulisszák mögé, addigra már nem hatott” – mesélte.

Az énekesnő elmondása szerint naponta akár 90 milligrammot is beszedett a szerből, ami akár halálos adag is lehetne. Végül a koronavírus járvány idején orvosi segítséggel leszokott a gyógyszerekről, mert azoknak már semmilyen hatása nem volt.

Az énekesnő azt is elárulta, hogy az egészségi problémái ellenére eltökélt szándéka, hogy visszatérjen a koncertezéshez, mert hiányolja a fellépéseket.

„Vissza fogok térni a színpadra, még ha négykézláb mászok is fel. Akkor is, ha a kezeimmel kell majd mutogatnom. Meg fogom csinálni”

– jelentette ki.

Dion stiff-person-szindróma nevű autoimmun betegséggel küzd, ami izommerevséggel, izomgörcsökkel jár, és a hangszálakra is kihat. A gyógyíthatatlan állapot egy ritka neurológiai rendellenesség, amely egyre súlyosbodó izommerevséget és görcsöket okoz. Gyógymódja nem ismert, de fizikoterápia és a foglalkozásterápia mellett izomnyugtatókkal és relaxánsokkal enyhíthető. A világhírű énekesnő 2022 decemberében hozta nyilvánosságra a diagnózist, mert emiatt kénytelen volt lemondani a Courage World Tourt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!