Meghalt Horváth László, a Valahol Európában Kuksija

2024. május 14. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Horváth László, a Valahol Európában című film szereplője, aki Kuksit formálta meg, emellett több magyar filmben is játszott gyerekszínészként, írja az MTI. „Búcsúzunk Kuksitól, a Valahol Európában című film egyik kedvenc karakterétől” – írta közleményében a május 8-án meghalt színész fia.

Horváth László 1940-ben született Budapesten, Radványi Géza rendező figyelt fel rá, és ezt követően több magyar filmben szerepelt, köztük az Én és a nagyapám című alkotásban (1954) is.

Horváth László 1956 után Münchenben élt, reklámfilmeket készített, és nagy filmekben rendezőasszisztensként dolgozott, a '80-as évek közepén tért vissza Budapestre. Jó barátságban volt Radványi Géza és Makk Károly rendezőkkel, valamint gyerekkori barátjával, Bunyik Bélával, a Hungarian Film Fesztivál alapítójával – áll a közleményben.

Az IMDb szerint Horváth László filmjei között van a Valahol Európában, valamint az Én és a nagyapám mellett a Díszmagyar (1949), a Teljes gőzzel (1951), az Ifjú szívvel (1953) című alkotás, valamint a Kicsik-nagyok öröme című rövidfilm (1953) is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!