Ritka alkalom: Christian Tetzlaff mesterkurzusára a közönség is bemehet

2024. május 7. – 13:13

Ritka alkalom: Christian Tetzlaff mesterkurzusára a közönség is bemehet
Christian Tetzlaff – Fotó: Giorgia Bertazzi

Másolás

Vágólapra másolva

A kortárs hegedűművészet egyik legizgalmasabb alakja, Christian Tetzlaff pénteken és szombaton két koncertet is ad a Concerto Budapesttel a Zeneakadémián. Csütörtökön viszont mesterkurzust tart, ahová regisztráció után szeretettel várják a zenebarátokat is. Ritka alkalom az ilyen, egyedi élménnyel gazdagodhat, aki jelentkezik.

Christian Tetzlaff hegedűművészt nem kell bemutatni a klasszikus zenét kedvelőknek. A német virtuóz pályája csúcsán van, egymás után készíti jobbnál-jobb lemezeit, remek zenekarokkal lép fel, de a kamara-szcénában is aktív. A Concerto Budapest meghívására látogat Budapestre, május 10-én és 11-én adnak koncertet a Zeneakadémia nagytermében. Wagner Lohengrin nyitányát követi a Brahms hegedűverseny, a koncertek második felében pedig az Angelica Leánykarral kibővült együttes Mendelssohn ifjúkori csodáját idézi meg, később a Szentivánéji álom csendül majd fel.

Csütörtökön viszont rendhagyó módon, közönség előtt, a helyszínen követhető, angol nyelvű mesterkurzust tart Christian Tetzlaff. A három, kiválasztott ifjú hegedűs Abouzahra Amira, Berec Laura és Teo Gertler lesz. A helyszín a zenekar székháza. (1094 Budapest, Páva u. 10–12.) Tehát május 9-én, csütörtökön, 11 órától 13 óráig tart majd a mesterkurzus, ahová a regisztracio@concertobudapest.hu email címen lehet regisztrálni. A jelentkezéseket a zenekar a férőhelyek függvényében, érkezési sorrendben tudja fogadni.

Az esemény a Keller András által megálmodott Concerto Mesteriskola programja, melyben a következő alkalommal ismét egy világsztár, egy nagy egyéniség, Augustin Hadelich mesterkurzusát lehet majd követni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!