Elárverezik Mr. Darcy nedves ingét a Büszkeség és balítéletből

2024. március 5. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

Emily Blunt, Emma Thompson, Daniel Radcliffe, Heath Ledger és Drew Barrymore neve is felbukkan a Kerry Taylor Aukciósház keddi árverésére kiírt ruhák mellett, aznap ugyanis több mint 60 filmes és tévés jelmezt árvereznek el Londonban, hogy aztán a befolyó összeget jótékony célokra fordítsák.

Az árverésre kiírt termékek között több érdekesség van, de azok közül is kiemelkedik egy jellegzetes darab: az a (filmben vizes) fehér ing, amit Colin Firth viselt a Büszkeség és balítélet 1995-ös adaptációjában Mr. Darcyként. Az ingért akár 10 000 fontot, 4,6 millió forintot is fizethetnek – írja a BBC.

A vizes inges jelenet valójában nem szerepelt Jane Austen könyvében, ennek ellenére minden idők egyik leghíresebb tévés pillanatává vált. Árverésre bocsátják azt a Christian Dior báli ruhát is, amelyet Madonna viselt az Evitában (ennek becsült ára akár 60 000 font, azaz kb. 27,7 millió forint is lehet), de eladó Johnny Depp jelmeze az Álmosvölgy legendájából és Heath Ledger álarcosbáli jelmeze a Casanovából.

A jelmezeket a John Bright által alapított és finanszírozott The Bright Foundation művészeti oktatási jótékonysági szervezet támogatására adományozták, hogy kreatív élményeket nyújtson a hátrányos helyzetű gyerekeknek és fiataloknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!