Meghalt Iris Apfel amerikai divatikon

2024. március 2. – 09:36

Meghalt Iris Apfel amerikai divatikon
Ezzel a fotóval jelentették be Iris Apfel halálhírét – Fotó: Iris Apfel / Instagram

Másolás

Vágólapra másolva

102 éves korában meghalt Iris Apfel amerikai tervező és divatikon, halálhírét az Instagram-oldalán jelentették be kb. 3 millió követőjének, írja a CNN. A magát „idősödő sztárlánynak” nevező, rövidre vágott fehér hajáról, túlméretezett szemüvegéről, élénk rúzsairól és gyöngysorairól ismert divatikon floridai Palm Beachen lévő otthonában halt meg.

Iris Apfel 1921-ben született a New York-i Queensben, eredetileg restaurátorként és lakberendezőként dolgozott, kilenc amerikai elnöknek is segített a Fehér Ház felújításában, dolgozott Greta Garbóval és Estée Lauderrel is, világhírűvé viszont extravagáns stílusával vált, a 2000-es években.

A jelentős párizsi, New York-i és londoni divatbemutatók állandó vendége volt, pedig évtizedeken át bolhapiacokról vadászta össze darabjait. 2005-ben a New York-i Metropolitan Museum of Artban rendeztek kiállítást ikonikus ruhatárából.

Apfel imádta a hangsúlyos kiegészítőket, a dzsesszt, a munkát, és minden lehetőséget megragadott, ami az útjába került, a rangos művészeti kiállításoktól kezdve a magazinok címlapjain át a kozmetikai termékekig. Készült róla dokumentumfilm, kapott modellszerződést, és mintáztak róla Barbie-babát is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!