Sinéad O’Connor természetes halállal halt meg

2024. január 9. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

A halottkém megerősítette, hogy Sinéad O’Connor természetes halállal halt meg – írja a Sky News.

Az ír énekesnő tavaly júliusban halt meg 56 éves korában, londoni otthonában találtak rá. Halálának okát akkor nem közölték, most a halottkém megerősítette, hogy a boncolás eredményei szerint az énekesnő természetes halált halt.

Sinéad O’Connor a Nothing Compares 2 U című dallal vált világszerte ismertté, a számot 1990-ben a Billboard Music Awards a világ első számú kislemezének választotta. O'Connor összesen 10 stúdiólemezt adott ki.

A Grammy-díjas előadó 2007-ben Oprah Winfrey-nek arról beszélt egy interjúban, hogy bipoláris depresszióval diagnosztizálták (erről egy másodvélemény később kimondta, hogy téves volt). Először a 33. születésnapján kísérelt meg öngyilkosságot, majd volt olyan év, hogy nyolc alkalommal is. PTSD-t és borderline személyiségzavart is megállapítottak nála, a 2010-es évek közepétől folyamatosan érkeztek róla aggodalomra okot adó hírek, élete utolsó évtizedének döntő részét pszichiátriai klinikákon töltötte.

Négy gyereke született. A legidősebb, Shane 17 éves korában öngyilkos lett 2022-ben, ezután az énekesnőt kórházban ápolták.

„Bevettem a tablettákat, és azt mondtam Istennek: oké, te döntesz. Aztán három-négy nappal később felébredtem. Nyilvánvalóan Isten úgy gondolja, hogy akkora púp vagyok a hátán, hogy még ő sem akar engem. Erős kis rohadék vagyok. Nem arra születtem, hogy meghaljak” – mondta közel tíz éve egy újságírónak.

Az énekesnő karrierjéről, és az életét behálózó botrányokról ebben a cikkben írtunk bővebben. Ebben azt írtuk, Sinéad O’Connor labilis állapotához egészen biztosan hozzájárult a 90-es években hirtelen rászakadó hírnév és médiafigyelem. O’Connor nem idegenkedett a botrányoktól, a legismertebb akciója az volt, amikor 1992-ben a Saturday Night Live című műsorban a cappella énekelte Bob Marley War című számát, a dal végén pedig Fight the real enemy! (Harcolj az igazi ellenséggel!) felkiáltással darabokra tépte II. János Pál pápa fotóját. Ezzel a gesztussal fejezte ki tiltakozását a római katolikus egyház gyerekekkel szembeni szexuális visszaélései miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!