Megnyílt a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison

2023. szeptember 28. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön elkezdődött a 28. budapesti könyvfesztivál – írja az MTI. Az eseményt Boldizsár Ildikó író nyitotta meg, aki szerint ma Magyarországon a fiatal olvasókat a könyvektől féltik, pedig inkább a háborútól, az iskolán belüli erőszaktól, a tanárhiánytól és a környezetszennyezéstől kéne. Boldizsár Ildikó hangsúlyozta: az olvasók saját maguk akarnak dönteni az életük felől, ahhoz pedig, hogy valaki felnőtté váljon, meg kell tanulnia dönteni.

A könyvfesztivál díszvendége Désirée Bonis, Hollandia budapesti nagykövete volt. Ő köszöntőjében azt mondta: a rendezvény népszerűsége mutatja, hogy a magyarok könyvszerető nép.

A fesztivál díszvendég írójának járó Budapest Nagydíjat Karácsony Gergely főpolgármester és Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke adta át John Scalzi amerikai tudományos-fantasztikus írónak, akit Szabados Ágnes, a Nincs időm olvasni kihívás (NIOK) Facebook-csoport alapítója és Nagy Ervin színművész méltatott.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál csütörtöktől vasárnapig 140 kiállítóval, 40 külföldi szerzővel, 180 programmal és több mint 200 dedikálással várja a látogatókat a Millenáris parkban.

A könyvfesztiválon mutatják be a Telex új tárcakötetét, a Pontban este hatkor és más találkozások című antológiát is szombaton 18 órakor, azaz pontban este hatkor. A Millenáris D épületének Osztovits termében Rácz Attila, a Telextárcák szerkesztője beszélget Szeifert Natáliával és Cserna-Szabó Andrással, este 7-től pedig itt dedikálnak szerzőink: Benedek Szabolcs, Biró Zsombor Aurél, Borda Réka, Cserna-Szabó András, Darvasi László, Egressy Zoltán, Garaczi László, Kiss László, Mécs Anna, Szántó T. Gábor, Szeifert Natália, Szaniszló Judit, Szendi Nóra, Totth Benedek. A könyv megvásárolható a könyvfesztiválon, a Scolar Kiadó B2 standján, továbbá a Scolar könyvesboltban (cím: 1061 Paulay Ede u. 19.), illetve megrendelhető a Telexshopban és a scolar.hu weboldalon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!