Meghalt Steve Harwell, a Smash Mouth énekese

2023. szeptember 4. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

Ötvenhat éves korában meghalt Steve Harwell, az amerikai Smash Mouth együttes frontembere, írja a Huffington Post. Halálának okát nem közölték, de a CNN úgy tudja, hogy Harwell a hétvégén hospice-ellátásban részesült. Robert Hayes, a Smash Mouth menedzsere szerint az idahói Boise-ban lévő otthonában halt meg, családja és barátai körében.

Jellegzetes hangját a Shrek első részében mindenki hallhatta, a filmnek ugyanis két számot is kölcsönzött a zenekar. Az All Star és az I'm a Believer című Monkees-feldolgozás is világsiker lett a rajzfilm népszerűségének köszönhetően.

Hayes szerint Steve Harwell egy igazi amerikai volt, egy nagybetűs személyiség, aki tűzijátékként emelkedett az égbe. „Úgy fogunk rá emlékezni, mint aki rendíthetetlenül összpontosított, minden álma az volt, hogy popsztár legyen. És az a tény, hogy ezt a szinte lehetetlen célt nagyon korlátozott zenei előképzettséggel érte el, még figyelemreméltóbbá teszi az eredményeit. Sármja és karizmája, félelmetesen vakmerő ambíciója tette azzá, aki” – mondta róla a menedzser.

A Smash Mouth rock-punk együttes 1994-ben alakult a kaliforniai San José városban. Első nagylemezük 1997-ben jelent meg az Interscope Records gondozásában, ekkor már Smash Mouth volt a nevük. Ezen az albumon még ska punkot és punk rockot játszottak. A lemezről a Walkin' in the Sun című dal lett sláger, továbbá a The Fonz és a Why Can't We Be Friends? is megjelent kislemezen.

Második nagylemezük, az Astro Lounge 1999-ben jelent meg. Ezzel a lemezzel kezdve áttértek az alternatív rock/pop rock stílusra. Erről az albumról származik továbbá az All Star is. Az együttes azóta még öt nagylemezt adott ki, írja a Wikipédia.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!