Meghalt Balltze, az egyik leghíresebb, mémmé vált shiba inu

2023. augusztus 19. – 13:09

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken meghalt Balltze, egy shiba inu, aki 2017-ben népszerű mémmé vált – jelentette be gazdája az Instagramon. A 12 éves eb beteg volt, már tervben volt egy kemoterápia, de nem ébredt fel a pénteki műtétjéből.

Balltze 2017-ben lett híres, mikor hongkongi gazdája megosztott róla egy képet az Instagramon, ahogy gyanakodva szemléli a kamerát. A kép remek mémalapanyag, be is járta az internetet.

Az egyik legnépszerűbb változata a SwoleDoge vs. Cheems (a képre valaki azt írta, hogy úgy néz ki, mint egy darab sajt, ebből lett cheese→Cheems), amin Balltz képviselte a gyenge oldalt.

Fotó: @planty_hoes / Know Your Meme
Fotó: @planty_hoes / Know Your Meme

A másik híres mémje a Bonk, pontosabban annak két változata. Az egyikben egy eltorzított arcára rávernek baseball ütővel egy hangeffekt kíséretében, a másikban pedig egy shiba csap Cheems fejére, mert túl kanos. Ez a Go To Horny Jail.

Fotó: ifunny / Know Your Memes
Fotó: ifunny / Know Your Memes

Balltze gazdája arra kérte a rajongókat, hogy ne legyenek szomorúak, hanem inkább emlékezzenek a boldog pillanatokra, amiket a kutya okozott nekik.

„Egy kerek, mosolygós fejű shiba inu, ami összekötött téged és engem. Sokaknak segített a járvány alatt, és sokaknak okozott örömöt. De a küldetése most véget ért. Úgy hiszem, hogy most az égen rohangál, és sok finom falatot eszik az új barátaival”

– áll a posztban.

Gazdája korábban összerakott egy webshopot, ahol Balltzéhez köthető dolgokat lehetett kapni, és az volt a terv, hogy kétféle kitűző eladásaiból befolyó pénzt az orvosi ellátásra fordítják majd. A bejegyzésben azt írta, hogy így végül állatokkal foglalkozó jótékonysági szervezeteknek adja majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!