Hibákról, a streaming túltolásáról és a Marvel-univerzum ellaposodásáról beszélt a Disney vezérigazgatója

2023. július 13. – 19:43

Másolás

Vágólapra másolva

Az utóbbi időszak csalódásairól és azok okairól is nyilvánosan beszélt Bob Iger, a Disney vezérigazgatója a CNBC riporterének nyilatkozva egy konferencián – írja a Variety. Iger főként a cég Disney+-ra vonatkozó teljesítménynövelési törekvéseit hibáztatja, és azt mondja, a stúdió félrevitte a közönség elvárásait azzal, hogy ennyi streamingtartalmat kínált.

„Voltak csalódások. Szerettük volna, ha néhány premierünk jobban teljesít” – mondta Iger, hozzátéve, hogy szerinte elsősorban a streamingkínálatuk kiszolgálása miatt jelentősen megnövelték a tartalmuk mennyiségét, de ez visszaütött.

Iger úgy gondolja, a Marvel-univerzum utóbbi darabjai jó példái ennek a jelenségnek. „Nemcsak a filmkibocsátásukat növelték meg, hanem számos tévésorozatot is készítettek, és őszintén szólva ez felhígította a figyelmet és a fókuszt” – mondta.

A Pixar stúdió Elemental című filmjének gyenge jegybevételéről is azt nyilatkozta Iger, a stúdió azon döntését látja mögötte, hogy a világjárvány idején egymás után három Pixar-filmet is a Disney+-ra tettek csak fel (a mozikat kihagyva). Ezek után a következő két filmjük a mozikban kezdve már megbukott.

Márciusban, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia anyagi bukása után (azzal, hogy az 500 millió dolláros bevételt sem érte el) Iger az újdonságokban reménykedett, hogy majd azok hozzák el a lehetőséget arra, hogy a Marvel-univerzum ismét jól teljesítsem a kasszáknál. „A folytatások általában jól működtek. De szükség van például egy harmadikra és egy negyedikre? Vagy itt az ideje, hogy más karakterek felé forduljunk?” – tette fel a kérdést. „Nincs semmi, ami a Marvel márkával eredendően rossz lenne. Szerintem csak meg kell néznünk, hogy milyen karaktereket és történeteket veszünk elő, és ha megnézzük a Marvel pályáját a következő öt évben, akkor sok újdonságot fogunk látni. Vissza fogunk fordulni a Bosszúállók franchise-hoz, de már egy teljesen más Bosszúállókkal” – összegezte a terveket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!