Richard Dreyfussnak hánynia kell Hollywood új sztenderdjeitől

2023. május 7. – 09:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oscar-díjas Richard Dreyfusst arról kérdezték egy interjúban, hogy mit gondol az amerikai Film Akadémia új sztenderdjeiről, melyek szerint 2024-től csak olyan filmek pályázhatnak az Oscar-díj legjobb film kategóriája, amelyek megfelelnek a szervezet új normáinak.

Ezek szerint a film legalább egyik főszereplőjének valamely alulreprezentált csoportból kell származnia, az általános szereplőgárda 30 százalékának pedig legalább két alulreprezentált közösségből kell kikerülnie, vagy a film témájának kell ilyen tematikára fókuszálnia. A meghatározás szerint az alulreprezentált csoportok közé a nők, az etnikai kisebbségek, az LMBTQ+ emberek és fogyatékkal élők számítanak.

Dreyfuss a Guardian szemléje szerint úgy fogalmazott az interjúban, hogy hánynia kell ezektől a sztenderdektől. Szerinte azt, hogy megbántjuk-e más emberek érzéseit, vagy hogy mi az erkölcs, nem lehet törvénybe iktatni. „Hagyni kell, hogy az élet legyen élet, és sajnálom, nem hiszem, hogy van olyan kisebbség vagy többség az országban, akinek így kell kedveskedni” – fogalmazott.

Janet Yang, az Akadémia elnöke arról beszélt év elején a Sky Newsnak, hogy meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. Olyan új szabályokat akarnak, amelyeknek van értelme, amelyek a témával kapcsolatban fenntartják az emberek figyelmét, de nem mondják meg nekik, hogy mit csináljanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!