Reviczky Gábornál nem találtak áttétet, most a kezelésekre vár

2023. március 25. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Megkapta a PET-CT eredményét, amely alapján nem találtak áttétet a szervezetében – tájékoztatta a Blikket Reviczky Gábor. A 73 éves színészt a prosztatarák agresszív fajtája támadta meg, és már meg is műtötték azóta, hogy az év elején diagnosztizálták nála a betegséget.

„Csak a két nyirokcsomóm van egy kicsit megduzzadva, de szerencsére a rákos sejtek nem szóródtak szét a szervezetemben. Célzott besugárzást fogok majd kapni, ám azt egyelőre még nem tudom, mikor kezdik a kezeléseket. Várok a soromra, mint – sajnos – nagyon sokan” – mondta a színész.

Reviczky szervezetében évek óta jelen lehet a betegség, de csak decemberben fordult orvoshoz, jellemző tünetei nem voltak. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész korábban azt mondta, hogy amennyiben kezelőorvosai kemoterápiát írnak elő neki, azt visszautasítja, mert „sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés”.

A színész arról is beszélt a lapnak, hogy a pandémia alatt egy barátja kemoterápiás kezelése késve kezdődött meg a vírushelyzet miatt, rajta már nem tudtak segíteni, igaz, fűzte hozzá, nála áttétek is kialakultak.

Betegsége ellenére Reviczky Gábor folyamatosan dolgozik. Hamarosan folytatódik a Mi kis falunk, júniusban pedig több filmben és sorozatban is forgat majd egyszerre. „Megcsináljuk az Oszlopos Simeont, folytatjuk a Hungarikumok nyomában sorozatot és a Mi kis városunkat is, amelyben magyarországi településeket mutatunk be. Ezek nagyon izgalmas feladatok, amiket izgatottan várok, hiszen szerencsére jól érzem magam és abszolút pozitívan állok a betegséghez. Tudom, hogy csak így lehet meggyógyulni” – mondta a Blikknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!