Cate Blanchett és Brendan Fraser is kap egy négyzetméter ausztrál földet az Oscar-jelölés mellé

2023. március 9. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei ajándékcsomagjukban egy négyzetméternyi ausztrál földet is kapnak az Oscar-díj jelöltjei, az ajándékot a Pieces of Australia nevű cég biztosítja, ami azzal hirdeti magát, hogy az ausztrál őshonos földeket őrzi, és rajtuk keresztül bárki hozzájárulhat Ausztrália természetvédelemhez és erdőfelújításához.

A Guardian azt írja, hogy a Pieces of Australia nem kötődik az akadémiához, és négyezer dollárt fizetett azért, hogy „Aussie Mate Conservation Packs” nevű csomagja bekerüljön a jelöltek ajándékai közé. A csomagban található földdarab 79,95 dollárt ér, és lényegében egy négyzetméternyi földterületet jelent a queenslandi Western Downs régióban található „Envirocean Estate” nevű birtokon.

Bár a mini kis parcelláknak van „földhasználati engedélyük”, a hozzájuk tartozó leírás szerint az csak szimbolikus, az ausztrál földdarabokkal megajándékozott Oscar-jelöltek sem vehetik igaziból birtokba őket, és nem is léphetnek rá a cég írásos engedélye nélkül.

A 95. Oscar-gálát magyar idő szerint március 13-án hétfőn hajnalban rendezik meg Los Angelesben, az Oscar-díjak idei jelöltjeiről itt írtunk cikket.

A gálát a Telexen is közvetítjük majd egy hétfő hajnali hírfolyamban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!