Meghalt Lisa Loring, az első Wednesday Addams

2023. január 30. – 09:32

Meghalt Lisa Loring, az első Wednesday Addams
Lisa Loring egy 2019-es rendezvényen a Parsippany Hiltonban – Bobby Bank / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

64 éves korában meghalt Lisa Loring színésznő, aki az 1964-es Addams Family sorozatban Wednesday Addamst alakította – írja a Guardian.

Loring mindössze ötéves volt, amikor főszerepet kapott Charles Addams hátborzongató rajzfilmjeinek televíziós adaptációjában. 1964 és '66 között alakította a komor kislányt, amivel évitizedekre meghatározta a karakter hangvételét. 64 éves korában agyvérzésben halt meg.

„Szombat este halt meg a kórházban, a családja körében. Békésen távozott, mindkét lánya fogta a kezét” – közölte lánya, Vanessa Foumberg a Varietyvel.

Loring barátja, Laurie Jacobson író a Facebookon azt írta, hogy Loring „súlyos agyvérzést kapott, amelyet a dohányzás és a magas vérnyomás okozott, és három napig lélegeztetőgépen volt, mielőtt a családja úgy döntött, hogy a hétvégén leveszik a gépekről”.

A hátborzongató Addams lányként nyújtott alakítása, gótikus vonásaival és klasszikus copfjaival, a filmekben és a televízióban is nagyban befolyásolta a karakter későbbi ábrázolásait. Wednesday karaktere olyan népszerűségnek örvend, hogy a Netflix tavaly külön sorozatot szentelt neki. A sorozatnál is nagyobb sikert aratott a Jenna Ortega által alakított Wednesday tánca, ami szédületes tempóban hódította meg az internetet, és Tiktok-trend lett belőle. Ortega később azt nyilatkozta, a virálissá vált táncot Lornig „szögletes mozdulatai” ihlették, amiért köszönetet is mondott neki egy interjúban.

Az Addams Family című sorozat szereplői 1964-ben, Lisa Loring baloldalt – Fotó: Hulton Archive / Getty Images
Az Addams Family című sorozat szereplői 1964-ben, Lisa Loring baloldalt – Fotó: Hulton Archive / Getty Images

Loring 1958-ban született Lisa Ann DeCinces néven a Marshall-szigeteken, később édesanyjával együtt Hawaiira, majd Los Angelesbe költözött. Hároméves korában kezdett el modellkedni, és nem sokkal később kapta meg első tévészerepét a Dr. Kildare című drámában. Miután Wednesday Addams szerepében megtalálta a világhír, szerepet kapott a The Pruitts of Southampton című sitcomban és a The Girl from U.N.C.L.E. című kémdrámában, majd visszatérő szerepet kapott az As the World Turns című hosszú ideig futó szappanoperában. A '80-as évek végén több sorozatban és filmben is szerepelt, és sminkesként dolgozott is dolgozott, többek között a Traci's Big Trick című felnőttfilm forgatásán. Itt ismerkedett meg harmadik férjével, Jerry Butler felnőttfilmes színésszel. 1992-ben váltak el. Loringnak két lánya született, Marianne és Vanessa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!