Moskovics Judit, az RTL munkatársa kapta a Szente László-díjat

2023. január 28. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

Moskovics Judit, az RTL Házon kívül című műsorának riportere kapta a Szente Lászlóról elnevezett sajtódíjat, amelyet idén először adtak át. Az elismerést a tavaly nyáron elhunyt rádiós-, televíziós újságíró emlékére és nevének fenntartására alapította két egykori kollégája, Rangos Katalin és Friderikusz Sándor.

A díj célja olyan újságíró munkájának megbecsülése, aki következetes alaposságával, kikezdhetetlen tisztességével és vitathatatlan tehetségével elnyerte szűkebb szakmai környezete elismerését, ugyanakkor az önérvényesítés nem kenyere, tehát önmaga nem pályázna a díjra.

Moskovics Judit beszél a díjátadón
Moskovics Judit beszél a díjátadón

A díjról döntő testület elnöke Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, tagjai: Dull Szabolcs a Telex főszerkesztője, Kotroczó Róbert az RTL hírigazgatója, Hadas Krisztina dokumentumfilmes, riporter, és Dezső András a HVG munkatársa.

A díjat minden évben január 28-án, Szente László születésnapján adják át, összege 1 millió forint. A díjalapítók a jelöltekről való döntésben nem vesznek részt.

A díjátadónak a Magvető Café adott helyt, és a díjazott kollégáin és családtagjain kívül a névadó volt kollégái is jelen voltak. Szente László ma lett volna 70 éves.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!