Meghalt Gina Lollobrigida

2023. január 16. – 13:27

Meghalt Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida – Fotó: Mike Nelson /MTI / EPA

Másolás

Vágólapra másolva

95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida olasz színész, énekes. A Lollo néven ismert színésznő az 1950-es évek egyik legnépszerűbb olasz filmsztárja volt – írja az Ansa.

Lollobrigida az 1950-es években mediterrán szexszimbólumként vált híressé, később, miután kilépett a filmes világból, fotósként és szobrászként is tevékenykedett. Hollywoodban a korszak legnagyobb sztárjaival is együtt dolgozott, Európában pedig olyan rendezők filmjeiben jelent meg, mint Vittorio De Sica, Mario Monicelli és Pietro Germi.

Fotó: AFP Fotó: AFP
Fotó: AFP
Fotó: AFP

A színésznő már fiatalon kitűnt szépségével, 1947-ben elnyerte a Miss Róma címet, a Miss Italia versenyen pedig harmadik lett. Leghíresebb filmjei közé tartoznak többek közt a Királylány a feleségem, Az éjszaka szépei és az Afrika kincsei. A Jó estét Mrs. Campbellért 1968-ban Golden Globe-díjra jelölték, ahogy 1985-ben a Falcon Crest című tévésorozatért is.

Lollobrigida számos díj és kitüntetés birtokosa volt: a Firenzei Művészeti Akadémia – harmadik nőként – tiszteletbeli tagjai közé választotta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!