Geszti Péter rezonőr lesz Friderikusznál

2022. december 16. – 06:31

Másolás

Vágólapra másolva

Geszti+ néven tízrészes műsort kap Geszti Péter Friderikusz Sándor podcastcsatornáján – jelentették be a Zöldi Blankával készült beszélgetés végén.

Geszti szerint a Geszti+ egy olyan beszélgetéssorozat lesz, amely arról szól, hogyan lehet „ebben a zavaros, bizalomhiányos, bizonytalan világban tudatosabb önképet fölépíteni, és ezáltal egy tudatosabb, jobban kivitelezett életet megvalósítani, ami szükséges lehet a boldogulásunkhoz” – mondta a reklámos.

Friderikusz szerint a műsor ötlete onnan jött, hogy néhány hónapja interjút készített Gesztivel, aki beszélgetés közben remek igazságokat fogalmazott meg, amelyhez sok néző kötődött. Friderikusz szerint Geszti nem mint riporter vezeti majd a műsort, hanem mint

rezonőr.

Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy mi is az a rezonőr. Az eseményeket gondosan mérlegelő, józanul gondolkodó ember, a francia drámák egyik hagyományos szereplője. „Rendszerint a cselekményen kívül álló elmélkedő, foglalkozásánál fogva – orvos, gyóntató, ügyvéd – mindentudó és józan figura, aki a cselekmény mozzanatait magyarázva, közvetlenül mondja ki az író véleményét” – olvasható a Magyar Színházművészeti Lexikonban.

A bejelentés során Geszti azt mondta, régóta gondolkodott azon, hogy jelen kellene lennie a közösségi médiában, mert „talán megfelelően tudok artikulálni bizonyos gondolatokat és érzéseket”. Hozzátette: nagyon hisz a pozitív gondolkodásban és cselekvésben, szerinte ez egy másik ország lenne, ha megtanulnánk eszerint élni és cselekedni. „Abban hiszek, hogy talán át tudjuk ezt adni a beszélgetéssorozaton keresztül az embereknek.”

A műsorban olyan témákról lesz, mint hogy ki vagyok én, hogyan tudunk túllépni az örökölt sémáktól, vagy például hogyan ne adjuk fel nehéz helyzetekben – hangzott el a felvezetőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!