Meghalt Angela Lansbury, a Gyilkos sorok színésznője

2022. október 11. – 23:31

Másolás

Vágólapra másolva

96 éves korában meghalt Angela Lansbury, a Gyilkos sorok, a Szépség és a szörnyeteg és A varázsdada színésze, írja az NBC.

Lansbury sokoldalú színész volt, halálhírét kedden jelentette be családja:

„Angela Lansbury gyermekei szomorúan közlik, hogy édesanyjuk békésen, álmában halt meg Los Angeles-i otthonában október 11-én hajnalban, mindössze öt nappal lemaradva 97. születésnapjáról.”

-állt a család közleményében. Lansbury élete során öt Tony-díjat nyert, legutóbb 2009-ben a legjobb színésznő kategóriájában. Korábban olyan darabokért is kapott díjat, mint a Sweeney Todd, amelynek színpadi verziójáért Lansbury-t 1979-ben ismerték el. 1991-ben a Szépség és a szörnyetegben játszott a Broadway-en.

Már sikeres karriert tudott maga mögött, amikor szerepet kapott a CBS vasárnap esti, Gyilkos sorok című műsorában. A sorozat 12 évadon keresztül futott 1984 és 1996. között.

„A Gyilkos sorok világszerte nagyobb sikert aratott, mint bármely más szerep, amit filmekben vagy színpadon játszottam el.”

-mondta 2013-ban. „Csodálatos dolog Spanyolországban, Portugáliában, Franciaországban, Németországban és mindenütt ismertnek lenni”, tette hozzá Lansbury a sorozat világhírűségére utalva.

Angela Lansbury a Gyilkos sorok 100. epizódjának ünneplésén – Fotó: Ron Galella, Ltd. / Getty images
Angela Lansbury a Gyilkos sorok 100. epizódjának ünneplésén – Fotó: Ron Galella, Ltd. / Getty images

Lansbury-t Oscarra is jelölték, II. Erzsébet királynő pedig 2014-ben adományozott neki brit birodalmi kitüntetést. A színésznőnek három gyermeke, három unokája és öt dédunokája született, férjével, Peter Shaw-val pedig 53 évig voltak házasok.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!