A Fehér Lótusz második évadjának előzetesében tovább szenvednek viccesen a gazdagok

2022. október 7. – 08:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a nagy sikerű Fehér Lótusz (The White Lotus) második évadjának előzetese, a pár perces betekintő alapján pedig pontosan arra lehet számítani, amit az első évad is kínált: szupergazdagok vicces-tragikus konfliktusokba keverednek egy elszigetelt luxushotel kristálytiszta vizű medencéjének partján.

Az HBO-n futó Fehér Lótusz főszereplői gazdag, többségében fehér emberek, akik épp annyira valóságosak, mint amennyire groteszkek, olyanok, akik simán képesek tragédiaként felfogni, hogy nem a legjobb, hanem a legnagyobb hotelszobát kapták meg. Miközben történnek velük igazi tragédiák is. A Fehér Lótusz emiatt a kettősség miatt lett kifejezetten jó és sikeres is, nem véletlen, hogy az idei Emmyn szanaszét nyerte magát: a mini- vagy antológiasorozatok kategóriájában összesen tíz díjat nyert, többek között megkapta a legjobb sorozatnak, a legjobb rendezőnek, legjobb forgatókönyvnek (írta és rendezte Mike White), legjobb női (Jennifer Coolidge) és legjobb férfi mellékszereplőnek (Murray Bartlett) járó díjakat is. Az már csak bónusz, hogy rajtuk kívül az összes fontosabb szereplőt is jelölték a díjra.

A második évadban lecserélték a szereplők nagy részét – csak Tanya (Jennifer Coolidge) és az első évadban felszedett párja, Greg (Jon Gries) tér vissza – és a helyszínt is, Hawaii helyett ezúttal Szicíliában járunk, de ugyanúgy a White Lotus nevű, szupergazdagoknak fenntartott hotelben. És az előzetes alapján úgy tűnik, a bonyodalom is hasonló karakterek köré fog felépülni: elkényeztetett gazdagokat láthatunk majd, akiken lehet nevetni, de közben valamennyire együttérezni is velük.

A második évad előzetesében feltűnő színészek névsora is impozáns: Aubrey Plaza, az abszurd humor koronázatlan királynője, az Oscar-díjas F. Murray Abraham, a Maffiózókból ismert Michael Imerioli, az Egy magányos tinédzser kedves legjobb barátnője, Haley Lu Richardson és a Büszkeség és balítéletből ismert Tom Hollander.

„A Fehér Lótusz ezért mérsékelten szórakoztató élmény, mert hát mégiscsak azt nézzük, ahogy emberek szenvednek, miközben jól kellene érezniük magukat, ami meg soha, senkinek nem volt az a kifejezetten felvillanyozó élmény” – írtuk az első évadról, a teljes kritika itt olvasható.

A második évad október 30-án érkezik az HBO-ra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!