Közösen perli be Harry herceg és Elton John a Daily Mail bulvárlap kiadóját

2022. október 7. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

Közös pert indít a Daily Mail brit bulvárlapot kiadó Associated Newspapers ellen Harry sussexi herceg, Elton John, Elizabeth Hurley, Sadie Frost és Doreen Lawrence, Stepfhen Lawrence édesanyja – írja a People. A felperesek szerint bizonyítékok kerültek elő arról, hogy az Associated Newspapers bűncselekmények sorozatát követte el magánéletük súlyos megsértésére.

A perben David Furnish, Elton John férje is részt vesz, az így összesen hat felperes szerint a lapkiadó a következő illegális módszerekkel sértette meg a magánélethez való jogukat:

  • lehallgatókészülékek elhelyezése autóikba és lakásaikba,
  • privát telefonbeszélgetések titkos rögzítése,
  • érzékeny információ vásárlása korrupt rendőröktől,
  • ugyanez kórházaktól és egészségügyi intézményektől,
  • valamint bankszámlák pénzügyi tranzakcióinak jogellenes megfigyelése.

Az alperes Associated Newspapers adja ki a legnagyobb példányszámú brit bulvárlapot, a Daily Mailt, a Mail on Sundayt, a Metrót és az i newspapert is. A felperesek szerint a lapkiadó nemcsak az ő jogaikat sértette meg, de rengeteg más áldozatét is, ezért is tartják fontosnak, hogy együtt lépjenek fel ellene.

A felperesek egy része csütörtökön be is adta a keresetét egy londoni bíróságon „magáninformációval való visszaélés” miatt, a többiek nemsokára követhetik példájukat. Nyáron Harry herceg első fokon már megnyert egy pert az Associated Newspapers ellen.

Harry herceg a Meghan Markle színésznővel kötött házassága óta küzd a bulvársajtóval, a róla szóló cikkeink itt olvashatóak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!