Roger Waters tagadja, hogy lemondta volna a krakkói koncertjeit

2022. szeptember 25. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi hírekkel ellentétben megtartaná a koncerteket.

A lengyel sajtóban megjelent hírek szerint Roger Waters menedzsmentje indoklás nélkül törölte a Krakkóba tervezett koncertjeit, miután arról értesült, hogy a helyi önkormányzat arról tervezett szavazást, hogy nyilvánítsák nemkívánatos személynek a városban az orosz-ukrán háborúról tett megjegyzései miatt. A Pink Floyd alapítója korábban egy nyílt levelet írt az ukrán elnök feleségének, Olena Zelenszkának, amiben azt írta, hogy Ukrajnában tevékenykedő extrém nacionalisták miatt lépett rá az ország a háború felé vezető ösvényre. A zenész kritizálta a nyugati országokat is, amiért fegyverekkel segítik Ukrajnát.

Waters a lemondás tényét a Facebook-oldalára posztolt szövegben cáfolta, amit a szavazást kezdeményező krakkói városi tanácsosnak és két újságírónak címzett. A bejegyzésben elmondja, hogy szerinte azért akarják Krakkóban nemkívánatos személynek nyilvánítani, mert nyilvánosan arra biztatja a háborúban érintett országokat, különösen az USA-t és Oroszországot, hogy mielőbb vessenek véget az ukrajnai háborúnak és kezdjenek a békéről tárgyalni, mielőtt atomháború törne ki, ami a földi élet végét jelentené.

A drámai szöveg kitér arra is, hogy a helyi újságban megjelent cikk arra bátorítja az embereket, hogy ne vegyenek jegyet a koncertekre, ami szerinte nem túl demokratikus, és nagyon sajnálná, ha emiatt elmaradnának az előadások, mert alig várja, hogy megoszthassa a szeretet üzenetét a lengyelekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!