Kirúgták az SZFE doktori iskolájának vezetőjét, Karsai Györgyöt

2022. augusztus 26. – 17:27

Másolás

Vágólapra másolva

Kirúgták a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) doktori iskolájának vezetőjét, Karsai Györgyöt, írja a Népszava. Az erről szóló hír az SZFE honlapján is megjelent. A közlemény szerint Rátóti Zoltán rektor augusztus 26-án szüntette meg Karsai munkaviszonyát.

A Népszava elérte Karsait, aki azt mondta a lapnak, hogy a rektor pénteken találkozóra hívta, amin egy egyoldalú, indoklás nélküli felmondást adott át neki, amit nem írt alá. Karsai kérte a rektortól, hogy indokolja meg a döntést, amire elmondása szerint Rátóti azzal válaszolt, hogy:

„nem tartozom magyarázattal.”

A SZFE honlapja szerint a magyar klasszika-filológus, színház- és irodalomtörténész Karsai 1996-tól tanított az egyetemen. Először antik színháztörténet tanárként, 2003-tól pedig egyetemi tanárként oktatott, később pedig a doktori iskola vezetője lett.

Karsai Györgyről mondta azt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója egy 2020-as tévéinterjúban, hogy „Karsai Györgynek én nem fogom soha tudni elmagyarázni, hogy mi a nemzet, meg a haza, meg a kereszténység, mert alkalmatlana arra, hogy befogadja azt, amit én gondolok. A gondolkodása ebben a tekintetben kizárólagos és kirekesztő”.

Rátóti Zoltán 2022 januárjában lett az SZFE rektora, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és rendező volt az egyetlen pályázó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!