Szabad Európa: Jelentősen csökkentik az Alfahír és a N1TV létszámát

2022. június 13. – 15:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kirúgási hullámról ír a Szabad Európa, a lap információi szerint a Jobbik Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány által fenntartott Alfahírnél is az N1TV-nél is többeknek jelezték már vagy sms-ben vagy személyesen, hogy nem tartanak már igényt a munkájukra, esetleg anyagi nehézségek miatt kénytelenek velük szerződést bontani. A Szabad Európa úgy tudja, a következő néhány hétben összesen négy-négy embert tartanak meg mindkét szerkesztőségben. Az Alfahír szerkesztőségében eddig sem dolgoztak túl sokan, mindösszesen tízen. Többeket állítólag indoklás nélkül küldtek el.

Az egyik elküldött, névtelenséget kérő újságíró a Szabad Európának úgy nyilatkozott: „Azt mondták, hogy jóval kevesebb pénzből fog gazdálkodni a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány, ezért kell meghúzni a nadrágszíjat.” A lap megjegyzi, hogy a Jobbik egyébként jól áll papíron.

Havas Henrik az N1TV-n vezet műsort, ő Szabad Európának azt mondta, annyit tud, hogy a műsorának nem volt felvétele a héten, ennél többet nem mondtak neki. „Sejtelmem sincs arról, mi fog történni. Nem is tudom, hány éve dolgozom már itt. Amikor idekerültem, megkérdeztem, hogy ki működteti, ki finanszírozza az N1TV-t, és azt mondták, hogy egy alapítvány. Azóta sem tudok erről többet. Nézze, engem egy dolog érdekelt, hogy beleszólnak abba, hogy mit mondok, vagy nem. Nem szóltak bele, és innentől kezdve engem semmi más nem érdekelt.”

A lapnak a Jobbik sajtóosztálya azt írta, hogy az alapítvány „a Jobbiktól független gazdálkodást folytat, így a Jobbiknak nincs rálátása az esetleges, az N1TV-t és az Alfahírt érintő változásokról. A jobbik.hu-t a párt kommunikációs osztályáról egy fő kezeli, az ő cseréje nincs tervben.”

Frissítés: A Jobbik Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány a Telex kérdéseire adott szűkszavú válaszlevelében „a rendelkezésre álló szűkös erőforrások”-kal magyarázta a „racionalizálást”, de az alapítvány állítása szerint „a struktúra jelentős része továbbra is megmarad”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!