A fiókban marad Moldova György utolsó könyve

2022. június 08. – 19:27

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a kiadónál van Moldova György utolsó kézirata, az író özvegye, Palotás Katalin nem szeretné, ha a könyv megjelenne, írja a Blikk.

Utolsó, kétkötetes műve Két szerelem címen íródott. Az első rész a volt feleségéről, Zsuzsáról szól, ez már a boltokban van. A második a Katalin alcímet viselné, de az érintett nem járul hozzá a publikáláshoz.

Palotás Katalin a kiadót is tájékoztatta a döntéséről, amit megbeszélt férjével a halála előtt.

„Bízom benne, hogy tiszteletben tartják ezt, és nem kell jogi útra terelni az ügyet”

– tette hozzá.

Moldova György – Fotó: Földi Imre / MTVA / MTI
Moldova György – Fotó: Földi Imre / MTVA / MTI

Moldova György Kossuth-díjas író életének 89. évében halt meg szombaton. Otthonában, családja körében érte a halál. Kedden a Kozma utcai izraelita temetőben vettek tőle végső búcsút. Kardos Péter főrabbi és Iványi Gábor lelkész mondott beszédet a körülbelül százötven gyászoló előtt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom