Nagyon úgy néz ki, hogy készül a Joker folytatása

2022. június 8. – 07:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több jel utal arra, hogy készül a 2019-es Joker folytatása. Legalábbis erre utal Todd Phillips rendező keddi Instagram-posztja, amelyben a forgatókönyv borítója látható, írja a Variety. A forgatókönyvet Phillips és Scott Silver jegyzi, akik már az első filmen is együtt dolgoztak. Ugyanebben a bejegyzésben Phillips mellékelt egy képet, amin a Jokert alakító Joaquin Phoenix látható, amint éppen a forgatókönyvet olvassa.

A Warner Bros. szóvivője egyelőre nem kommentálta Phillips Instagram-posztját.

Todd Philips első Joker-filmje a Batman ikonikus gonosztevőjét egy karakterdrámában mutatja be tépelődő, magányos, sikertelen komikusként és részmunkaidős bohócként, aki aztán népi hőssé válik Gotham Cityben, miután erőszakos cselekedetekben tör ki.

A Joaquin Phoenix főszereplésével készül, komor hangulatú alkotás szándékosan kerülte a szuperhősfilmekre jellemző akciójeleneteket, mégis hatalmas kasszasiker lett: világszerte több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott.

A filmet 12 Oscarra jelölték, többek között a legjobb film, a legjobb rendezés (Phillips), valamint a legjobb adaptált forgatókönyv (Phillips és Silver) kategóriában. Joaquin Phoenix a legjobb színészi alakításért, Hildur Guðnadóttir pedig a legjobb eredeti filmzenéért kapta meg az Oscar-díjat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!