Ötvenhét embert vezettek ki a Tool budapesti koncertjéről, mert a telefonjaikat nyomkodták

2022. május 26. – 06:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szervezők tájékoztatása szerint ötvenhét embert kellett kivezetni a Tool keddi budapesti koncertjéről szabályszegés miatt, az esetekről jegyzőkönyv is készült. A Live Nation az Azonnali.hu megkeresésére közölte az adatot.

Az amerikai zenekar az önálló koncertjein nemcsak a felvétel készítését tiltja meg, hanem azt is, hogy a rajongók bármilyen céllal elővegyék a telefonjaikat. A szigorú szabályra már a jegyen is felhívták a figyelmet.

Márkus Éva, a Live Nation PR-osa a lapnak elmondta: „Az angol részt a produkciótól kaptuk – és a turné minden helyszínén szóról szóra pontosan ugyanez a szöveg volt, a magyar rész ennek az angol szövegnek a fordítása.”

Az eset azért kapott nagy figyelmet, mert a Bikini gitárosát, Lukács Petát is kivezették a koncertről, és ő ezen annyira felháborodott, hogy minderről egy Facebook-videót is készített.

A Tool egy 1990-ben alakult amerikai zenekar. Ha mindenáron kategóriák közé akarnánk szorítani a zenéjüket, akkor arra a progresszív metál lenne a legpontosabb kifejezés. Eddigi karrierjük során négy Grammy-díjat nyertek.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom