57 millió forintért kelt el egy gyémánt nyaklánc a BÁV árverésén

2022. május 17. – 18:30

Másolás

Vágólapra másolva

Megdőlt a magyarországi ékszerárverési rekord hétfőn: egy 10 karátos, szív alakú briliánssal díszített nyakék 57,5 millió forintért kelt el a BÁV tavaszi aukciójának első napján – közölte a BÁV az MTI-vel.

A korábbi csúcsot egy 8 karátos briliáns gyűrű tartotta, amelyet 43 millió forintért kelt el az aukciósház tavalyi árverésén. Az új rekorder nyaklánc GIA tanúsítvánnyal rendelkezik, 32 millió forintról indulva, hosszú licitharc után szerezte meg a vevő 46 millió forintért, végül jutalékkal együtt fizetett ki 57,5 millió forintot a kivételes darabért.

Az árverésen népszerűek voltak a nagy karátszámú briliánsokkal ékített gyűrűk, amelyek közül a legmagasabb áron, 22,5 millió forintért egy 5 karátos, szintén halványsárga színű briliánssal ékített gyűrű kelt el. A legtöbben egy Európában kevésbé ismert, de Kínában nagy becsben tartott jáde drágakőért harcoltak. A hatalmas, 11 karátos jádeköves aranygyűrű 120 ezer forintról indulva végül nyolcszoros áron, 1 millió forintért kelt el.

Az óraritkaságok és luxusórák közül a legdrágábban, 5,2 millió forintért talált új gazdára a Hublot Classic Fusion Aerofusion férfi karóra. Legnépszerűbb márkák most is a svájci klasszikusok közül került ki. A Patek Philippe egyik legrégebbi Gondolo arany zsebórájáért 3,5 millió forintot, egy Golden Ellipse Jumbo férfi arany karóráért 4,7 milliót, míg a Twenty-4 női karóráért 3 millió forintot fizettek. A nagy pontosságú tengerészeti kronométereiről és komplikációiról híres Ulysse Nardine hajóórája 2 millió forintért kelt el.

Az ezüsttárgyak közül egy 12 személyes, 94 darabos evőeszközkészletet ütöttek le a legmagasabb áron: az 1920 körül, Henger Antal pesti műhelyéből kikerült ritkaság 2 millióért cserélt gazdát. A tavaszi aukció második napján, szerda este festményeket és ezüsttárgyakat bocsát árverésre az aukciósház, amely ezentúl BÁV ART Aukciósház és Galéria néven új helyszínen a Szent István körút és a Falk Miksa utca sarkán várja az érdeklődőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!