Feloszlik a magyar zenekar, aminek a koncertjére még a Red Hot Chili Peppers tagjai is kíváncsiak voltak

2022. április 20. – 17:48

frissítve

Feloszlik a magyar zenekar, aminek a koncertjére még a Red Hot Chili Peppers tagjai is kíváncsiak voltak
Fotó: sinco

Másolás

Vágólapra másolva

„Kedves QualiFejek! Egy ideje már érzékelhetitek hogy nem vagyunk aktívak koncertek és kommunikáció terén. Ennek az az oka, hogy a háttérben sokat beszélgettünk, fejtegettük a dolgainkat, és végül arra jutottunk, hogy ebben a formában nem folytatjuk tovább a zenekart” – így jelentette be szerdán a feloszlását a Qualitons.

A zenekar közleménye szerint „nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben, hasonló felállásban, más néven” együtt zenélnek majd a tagok, de Qualitons története befejeződött. A rajongóiktól április 28-án az Edithben búcsúznak el egy közönségtalálkozóval egybekötött lemezbemutatón, ugyanis a zenekar feloszlásával egy időben jön ki vinyl formátumban a Kexek lemez.

A 2008 tavaszán alakult The Qualitons volt az első magyar zenekar, amely meghívást kapott Amerika egyik legmenőbb, új zenék felfedezésére specializálódott rádiójába, a KEXP-be. A zenekar korábban is gyakran koncertezett külföldön, Németországtól kezdve Spanyolországon át Franciaországig, állandó fellépői voltak különböző showcase fesztiváloknak, meghívást kaptak a texasi SXSW fesztiválra is, ahol a JanSport versenyét meg is nyerték.

A zenekart a Red Hot Chili Peppers énekese, Anthony Kiedis is méltatta már, dalaikat pedig játszotta már a KEXP-n kívül a BBC is.

Anyagaik sorra kerültek fel minden fontosabb év végi listára, 2018-as Echoes Calling című albumukért Fonogram-díjat is kaptak. Legutóbbi megjelenésük a KEX zenekar előtti tisztelgésből megszületett Kexek volt, amit dupla telt ház előtt mutattak be a Trafóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!