Közel 11 év börtönt kapott Mac Miller dílere, akitől a halálos túladagolást okozó gyógyszert kapta a rapper

2022. április 19. – 10:36

Közel 11 év börtönt kapott Mac Miller dílere, akitől a halálos túladagolást okozó gyógyszert kapta a rapper
Mac Miller egy 2014-es fellépésén Portugáliában – Fotó: Pedro Fiuza / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz év és 11 hónap börtönbüntetésre ítélték azt az arizonai férfit, aki fentanil tartalmú gyógyszerekkel látta Mac Miller amerikai rappert, aki 2018-ban halt meg gyógyszertúladagolásban, írja a Los Angeles Times. A 39 éves Ryan Reavis tavaly bűnösnek vallotta magát fentanil terjesztés vádjában.

A 26 éves rapper holttestére 2018. szeptember 7-én találtak rá otthonában. A boncolás során alkoholt, kokaint és fentanilt találtak a szervezetében, de a vizsgálat megállapította, hogy a túladagolást a gyógyszer okozta.

Reavis ügyvédje szerint a férfi maga is függő, és nem tudta, hogy a gyógyszer fentanilt tartalmazott. Cori Ferrentino szerint a dílerekre és a gyógyszerfüggőkre kiszabott hosszú távú börtönbüntetések nem oldják meg a fentanilválságot. A kezelés a megoldás része, Reavis már a felépülés útjára lépett, nyilatkozta. Reavis két társát is bíróság elé állították; egyikük, a 49 éves Stephen Walter szintén bűnösnek vallotta magát.

A fentanil heroint és opioidot (szintetikus fájdalomcsillapítót) tartalmazó szintetikus kábítószer, amelyet elvben kizárólag orvosi kezelés során, erős fájdalmak enyhítésére használnak. Ez a drog a morfinnál százszor, a heroinnál pedig ötvenszer erősebb. Az Egyesült Államokban 2017-ben a drogtúladagolások 38,9 százalékáért volt felelős ez a szer.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!