Kulka Jánossal a főszerepben júniusban jön az új magyar kémfilm, A játszma

2022. április 6. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

Június 9-én kerül a magyar mozikba az új magyar kémfilm, A játszma, az itthon és külföldön is kultfilmmé vált A vizsga folytatása – közölte a filmet forgalmazó InterCom. Az ikonikus thriller felejthetetlen karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában térnek vissza a vászonra, új főszereplőként Staub Viktória csatlakozott a csapathoz. Elkészült A játszma Kulka Jánosra fókuszáló werk videója is:

„A játszma Kulka János miatt létezik, neki írtam. Ő ugyanaz az ember maradt, aki volt. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején” – mondta Köbli Norbert A vizsga és A játszma forgatókönyvírója.

„Az élet és a fikció nagyon szépen találkozik A játszmában. Kulka visszajött egy másik világból, és mindannak, amit itt most megél, egészen más lett az értéke. Ez minden pillanatában benne van, ezt színészileg nem lehet tanulni.” – mondta a filmről Fazakas Péter rendező.

Az InterCom közleménye szerint Kulka János a forgatáson hatalmas akaraterővel, rendkívüli önfegyelemmel, óriási erőbedobással dolgozott, minden feladatot maga oldott meg, kaszkadőr dublőrt semmihez nem vett igénybe. „Éjjel, nappal, hidegben, melegben helytállt: úszott éjszaka a pilismaróti víztározó jéghideg vízében, de futott lélekszakadva a fehérvárcsurgói erdő vaksötétjében is” – írták.

„Nagyon örültem a felkérésnek, és nagyon szívesen vállaltam a feladatot – mondta A játszmáról Kulka János. – Nagy feladat volt, igazi főszerep, és igazi erőpróba. Egy kémet játszom, akiről sosem tudni, jót akar-e, vagy rosszat. A figura és köztem van némi hasonlóság... De legyen ez inkább meglepetés.”

A játszma története 1963-ban játszódik, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!