Elhunyt Patrick Demarchelier divatfotós, aki Diana hercegnőről és Madonnáról is készített képet

2022. április 1. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

78 éves korában elhunyt az egyik leghíresebb francia divatfotós, Patrick Demarchelier, aki többek között Diana hercegnéről, Madonnáról és Jennifer Lopezről is készített felvételeket hosszú karriere során. A hírt szóvivője jelentette be a művész hivatalos Instagram-oldalán.

A legendás fotós képei a divattörténelem jelentős lenyomatai, szinte minden ismert modell, színésznő és énekesnő megfordult a kamerája előtt. Demaechelier fotózott a Vogue-nak, a Harper's Bazaarnak, az Elle-nek, és olyan meghatározó divatcégek kampányait fényképezte, mint a Louis Vuitton, a Dior vagy az Yves Saint Laurent. A fotóst megemlítik Az ördög Pradát visel című 2006-os filmben is.

A divatvilág hírességei, köztük Bella Hadid és Cindy Crawford szupermodellek is megemlékeztek a fotósról. „Szerencsésnek tartom magamat, hogy a fényképezőgépe előtt állhattam. Hiányozni fogsz, Patrick” – írta Hadid az Instagramon. „Köszönöm a sok óriási élményt és a gyönyörű, időtlen képeket” – búcsúzott Crawford.

2018-ban szexuális zaklatással vádolták meg, amit a fotós tagadott. A Boston Globe abban az évben indított nyomozásában hat modell és egy korábbi asszisztens nem kívánt szexuális közeledéssel vádolta Demarcheliert. A fotós úgy reagált: „soha, soha, soha” nem érintett meg helytelenül egy modellt sem, és azt mondta, a vádak „tiszta hazugságok” olyan modellek részéről, akik „elkeserednek, ha nem dolgoznak”.

(BBC, Le Monde, MTI)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!