Rangos nemzetközi dizájndíjat nyert a Telex animációs infóvideója

2022. március 23. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Hír Dizájn Társaság (Society for News Design) Best of News Design Digital nemzetközi versenyen Award of excellence díjban részesült a koronavírus gazdasági hatásait bemutató Telexikon videónk. A társaság legjobb digitális dizájn versenyét 2002 óta rendezik meg, a legutóbbi körben pedig közel kétezer pályázó közül választották ki a díjazottakat.

Az Award of excellence díjban azokat a munkákat részesítették, amelyek a zsűri szerint „túlmutatnak a puszta technikai és esztétikai kompetenciákon, és feszegetik az eredetiség és a kreativitás határait”. Az elismerésben a Telex mellett olyan szerkesztőségek részesültek még, mint a The New York Times, a The Washington Post, az Axios vagy a Reuters.

A díjazott Telexikon 2020 december végén jelent meg, animációs magyarázóvideó sorozatunk egyébként ezzel a résszel indult. Ebben az epizódban a készítők, Fillér Máté, Somogyi Péter, Hanula Zsolt, Előd Fruzsina és Lengyel-Szabó Péter azt járták körül, hogy mit tett a világgazdasággal a koronavírus, miért különleges a mostani válság, és milyen hosszú távú hatásai lehetnek a járványnak az gazdasági életre. (A videó angol verziójában Kovács Zoltán közreműködött.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!