Krúbi, Beton.Hofi és a Ricsárdgír is fellép a Bánkitó Fesztiválon

2022. március 22. – 14:05

Krúbi, Beton.Hofi és a Ricsárdgír is fellép a Bánkitó Fesztiválon
Közönség a Ricsárdgír együttes koncertjén a Bánkitó Fesztiválon a Nógrád megyei Bánkon 2019. július 11-én.Fotó: Komka Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A mezőgazdaság témaköre köré szövik a 2022-es Bánkitó Fesztivált a szervezők: a Bánkitót idén 2022. július 13–16. között rendezik meg, az első fellépők neveit hétfőn hozták nyilvánosságra. A sajtóközlemény szerint lesz Afrikából származó szaharai rock zene, Bangkokból indie-pop, Magyarországról hip-hop.

A legnagyobb szenzációként Mdou Moctart említették, és azt írták, a „Tuareg gitáros eddigi legfontosabb albuma lényegében a kortárs szaharai zene újraértelmezése, amely nem csak zeneileg előremutató, de a költői meditáció, a szerelem és a vallás mellett felszólal az egyenlőtlenség és Nyugat-Afrika kizsákmányolása ellen, valamint szót emel női egyenjogúságért.” Mdou Moctar először lép fel Magyarországon.

A Bánkitón fellép még egyebek mellett a Middlemist Red & The Wild Bunch Orchestra, az anatóliai rockot játszó Nasip Kismet, és a Superflake is, valamint a Carson Coma, és a Csaknekedkislány is. Ott lesz a fellépők között Beton.Hofi, és a Metamatikát jegyző 6363, Krúbi, a Bohemian Betyars és a Ricsárdgír is, a fellépőkről részletesen itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!