Hernádi Judit: Közel 60 ezer a nyugdíjam, muszáj dolgoznom

2022. március 16. – 11:57

Hernádi Judit: Közel 60 ezer a nyugdíjam, muszáj dolgoznom
Hernádi Judit – Fotó: Zih Zsolt/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly áprilisban érte el a 65 éves nyugdíjkorhatárt Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színésznő, aki a Meglepetés magazinnak elárulta, hogy a lánya 1986-os megszületése után nem ment vissza főállásba egyik társulatba sem, hanem több színházban játszott, és forgatásokon szerepelt.

„A színészek kiszolgáltatott helyzetben vannak, hol a társulat, hol az időbeosztás miatt, hát ezen fordítottam egyet. Talán macerásabb beosztani az időmet, de legalább én osztom be, én mondok igent és nemet. Sosem adnám fel a függetlenségemet, de ha szeretném sem tudnám. A nyugdíjam közel hatvanezer forint, tehát muszáj dolgoznom, persze nem csak ezért játszom, én az a fajta színész vagyok, aki az élete végéig színész marad”

nyilatkozta a lapnak.

Hernádi 1978-ban végezte el a Színház és Filmművészeti Főiskolát, a 80-as évektől nagy sikerű filmekben (Az utolsó kézirat, Szamárköhögés, Szamba, A vörös bestia, A miniszter félrelép) szerepelt, 1982-ben jelent meg a Sohase mondd című lemeze. 1998-ban érdemes művész, 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg. Az RTL Klubon az 1999-től futó Heti hetes állandó tagja volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!