Tóth Gabival, Vastag Csabával, Radics Gigivel és fényfestéssel ünnepli 20. születésnapját a Terror Háza

2022. február 22. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Ezen a héten több rendezvénnyel, konferenciával, kerekasztal-beszélgetéssel ünnepli születésnapját az idén 20 éves Terror Háza Múzeum. A programok már hétfőn elkezdődtek, szerdáig rendhagyó történelemórák zajlanak, csütörtökön délelőtt pedig A Vörös csillag a kereszt ellen címmel tartanak konferenciát, amelyen beszédet mond Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója is – olvasható a múzeum honlapján található részletes programban.

Pénteken a kommunizmus áldozatainak emléknapján fényfestéssel, gyertyagyújtással tartanak megemlékezést, szombaton délután 4 órától pedig ingyenes koncertek lesznek a múzeum előtt, fellép a Kerekes Band, Tóth Gabi, Vastag Csaba és Radics Gigi is.

„Nagyon érdekes volt a múzeum kapcsán sok mindent megtapasztalni. A magyar rögvalóságot, a tájékoztatás hamisságát, a támadásokat. Tulajdonképpen bizonyos értelemben ez a múzeum volt az én közéleti eszmélésemnek a kiváltó oka” – mondta Kovács Ákos énekes, dalszerző, a Terror Háza Múzeum kiállításának zeneszerzője a múzeum Instagram-oldalán közzétett posztban.

Nem lesz könnyű parkolni az Andrássy út környékén a héten

A megemlékezések miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz február 23. és február 27. között a VI. kerületben, időszakosan lezárják az Andrássy utat is – olvasható a rendőrség honlapján. Szerdán 18 órától vasárnap 6 óráig tilos megállni az Andrássy út páros oldali szervizútján, a Vörösmarty utca és a Csengery utca között, a Csengery utca mindkét oldalán, az Andrássy út és az Aradi utca között.

Pénteken 15 órától vasárnap 6 óráig tilos megállni az Andrássy út mindkét oldali szervizútján, az Oktogon és az Izabella utca között, az Aradi utca páratlan oldalán, a Csengery utca és a Vörösmarty utca között, a Vörösmarty utca mindkét oldalán, az Aradi utca és a Hunyadi tér között, valamint a Csengery utca mindkét oldalán, az Andrássy út és a Hunyadi tér között.

Már csütörtök 14 órától vasárnap 6 óráig lezárják az Andrássy út páros oldali szervizútját a Vörösmarty utca és a Csengery utca között. Péntek 15 órától vasárnap 6 óráig az Andrássy utat az Oktogon és Izabella utca között, az Eötvös utcát az Andrássy út és a Szófia utca között, a Csengery utcát az Aradi utca és a Hunyadi tér között, a Vörösmarty utcát a Hunyadi tér és az Aradi utca között zárják le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!