Itt az első előzetes A besúgóról, az HBO új magyar sorozatáról

2022. február 3. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészült a teljesen magyar ötlet alapján gyártott MAX Original-sorozat, A besúgó előzetese. A történet 1985-ben játszódik, és a címből következtetni lehet arra, miről szól.

Az alapsztori: a húszéves Geri Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására.

Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre.

A sorozat tavasszal az HBO MAX kínálatában lesz látható. A 8 részes sorozat kreátora, valamint író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence.

A főbb szerepekben a fiatal generációból: Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia, Szőke Abigél, Lengyel Benjámin, Varga Ádám, Hermányi Mariann, Borbély Richárd, Márkus Luca, Vas Judit Gigi.

A tapasztalt színészek: Thuróczy Szabolcs, Mácsai Pál, Ördög Tamás, Radnay Csilla, Hajdú Szabolcs, Gyabronka József, Funtek Frigyes, Szabó Simon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!