71 évesen érettségizett le a zombai nagypapa, így akarta motiválni unokáját

2022. január 28. – 11:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Annyira meg volt ijedve kisebbik unokája a 2021 tavaszi érettségi előtt, hogy a zombai Kovács Károly úgy döntött: vele együtt tanul, hátha így motiválhatja, példát mutathat neki. A tanulás végül olyan jól sikerült, hogy a 71 éves férfi is leérettségizett idén ősszel. Azért nem tavasszal, mert orvosa a Covid-helyzet miatt nem engedte előbb vizsgázni – írja a Bors. A cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy a nagypapa történelmen túl más tárgyból is tett-e érettségi vizsgát, mindenesetre abból emelt szintűt választott, és így az idős férfi összesen 322 pontot szerzett.

A lap arról is ír, hogy a zombai nagypapánál évekkel ezelőtt plazmasejteket támadó daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, és bár az orvosok nem biztatták sok jóval, a diagnózis óta már eltelt nyolc év, ami alatt persze kezelték is.

Az idős férfit vizsgáztató Töttős Gábor, a szekszárdi Ady Endre Technikum és Kollégium történelem-latin szakos tanára azt mondta a lapnak, hogy esti tagozaton többeket is érettségiztetett már, akik betöltötték az ötvenet, „de az emelt szintű vizsgázóim között a negyvenes éveiben járó diák volt a legidősebb”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!