Két Oscar-díj után egy animált musicallel tér vissza Guillermo del Toro

2022. január 24. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

A 2017-es Víz érintése Oscar-díjai óta nem sokat lehetett hallani Guillermo del Toróról, a világhírű mexikói rendező öt év alatt egyedül a mérsékelt sikerű Rémálmok sikátora című filmmel jelentkezett. A rajongók most fellélegezhetnek, az egyedi vizuális stílusáról ismert Del Toro legújabb filmjének végre megjelent az első előzetese.

A film a klasszikus Pinokkió-sztorit dolgozza fel, méghozzá musicalként, és hogy még furább legyen az egész, stop motion animációs technikával. Ez egy nagyon sok munkával járó bábfilmes megoldás, ahol az animáció minden fázisát, azaz minden egyes képkockát egyenként rögzítenek. A Tim Burton-féle Karácsonyi lidércnyomás a leghíresebb példája ennek a stílusnak. A Pinokkió a Netflixre készül, 2022 végén mutatják be, és az eredeti verzióban szinkronhangként hallhatjuk majd benne többek között Ewan McGregort, David Bradley-t, Tilda Swintont, Christoph Waltzot, Cate Blanchettet, John Turturrót és Ron Perlmant.

Del Toro még 2008-ban jelentette be először, hogy filmet csinál a Pinokkió-sztoriból, de nagyon sokáig nem sikerült egyetlen nagy stúdiót sem meggyőznie arról, hogy életképes az ötlet. A munkát többször fel kellett függeszteni, végül a Netflix 2018-ban vette a szárnyai alá a projektet, és így már csak a világjárvány okozta nehézségeket kellett átvészelni, hogy eljussunk az első, rövidke trailerig. Íme:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!