Hat évvel Prince halála után kapják meg örökösei a zenész hagyatékát

2022. január 16. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

Hat évvel Prince amerikai popsztár halála után lezárult hagyatékának felmérése: 156,4 millió dollár (49 milliárd forint) vár az örökösökre – írja az Associated Press.

Az amerikai Internal Revenue Service (IRS), valamint a hagyatékot kezelő Comerica Bank and Trust által megállapított összeget az örökösök is elfogadták. A végső érték mellett eltörpül a Comerica korábbi 82,3 milliós becslése. Az IRS 2020-ban 163,2 millió dolláros értéket állapított meg.

Prince 57 évesen, végrendelet nélkül halt meg 2016-ban fentanil-túladagolásban. Azóta dollártízmilliókat fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért. Mindeközben a Comernica és az IRS is jogi vitákba keveredett egymással, hogy mennyit kell adózni Prince vagyona után. Végülis hat év után, a jövő hónapban indulhat a zenész vagyonának szétosztása.

Prince örököse hat testvére volt, de közülük időközben ketten is elhunytak, és másik két testvére is a nyolcvanas éveiben jár.

„Elég hosszú hat év volt ez” – mondta az egyik ügyvéd, aki a zenész három testvérét képviselte. Végül a hagyatékot majdnem egyenlően osztják el a Primary Wave New York-i zenei cég és a zenészlegenda hat örököse közül a három legidősebb – és családjaik – között.

A vagyonnak megvannak az árnyoldalai is, például több tízmillió dollárnyi adót kell utána fizetni. A zenész pénzéből alig több mint 5 millió dollár mentesül az adók alól a szövetségi törvény értelmében, de ezután az adó mértéke 40 százalékos lesz. Ráadásul Prince birtoka után is 16 százalékos adót kell majd fizetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!